Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Profil autora

redakce
(profil autora)

redakce

Nový policista.cz: Blogy

Blog už dnes patří ke každému kvalitnímu zpravodajskému portálu, a tak ani server policista.cz nemůže zůstat pozadu. Proto vznikla na našem webu možnost založit si blog pro všechny zaregistrované čtenáře policisty.cz.

Založení blogu

K možnosti založit si vlastní blog vedou dvě cesty:

1. Přes záložku "můj profil" v pravém horním rohu stránky. V levém menu Vašeho profilu pak stačí kliknout na odkaz "můj blog".

2. Přes odkaz "Blogy" v hlavním menu stránky (uprostřed horní modré lišty). Po kliknutí na něj se v levém menu blogů objeví odkaz "Založit blog"- pokud jej ještě nemáte založený, stačí na něj kliknout. Popř. se objeví "vložit nový článek", pokud blog máte založený.

Další postup je už docela jednoduchý - stačí vymyslet jméno blogu (nejvhodnější je použít Váš nick bez diakritiky); po jeho zadání a potvrzení se Vám rovnou otevře formulář pro psaní prvního příspěvku.

 

Možnosti blogu

Nejzákladnějším prostředkem je samozřejmě psaný text - ve formuláři naleznete řadu možností k jeho editaci, podobných jako v textových editorech (styly, tučné písmo, kurzíva, zarovnání, odrážky a číslování). Kromě toho ale existuje i možnost vkládat tabulky, obrázky a videa.

 

Vezmeme si to tedy popořádku (zleva doprava):

  1. tlačítko / roletka je na vytvoření různých stylů písma (Nadpis, odstavec, ...)
  2. klasicky označený text ztuční
  3. kurzíva
  4. dvě tlačítka na zarámování textu - nalevo anebo na střed
  5. tlačítko "zpět" - vrátí Vás před poslední vytvořenou akci (např. záchrana při nechtěném smazání textu)
  6. odrážky textu
  7. číslování textu
  8. dvě "zašedivělé" tlačítka k tvorbě hypertextových odkazů. Pokud chcete vytvořit odkaz ze slova, tzn. chcete například referovat na Fandy blog, tak napíšete: "Více na Fandy blogu", označíte myší "blogu" a kliknete na první tlačítko, které se Vám označením myší aktivuje (dva články řetězu), kde se Vám objeví formulář kam stačí vložit internetový odkaz blogu do kolonky URL odkazu - např. "www.fandyblog.blogy.policista.cz"
  9. tlačítko na tvorbu tabulek. Při kliknutí se objeví tabulka s údaji, kolik má mít tabulka sloupců, řádek, jaký má mít počet bodů ohraničení (1, 2, ...). Druhá záložka: "Pokročilé" nás nasměruje k možnostem změnit barvu tabulky, směr textu, atp.
  10. předposlední tlačítko je na vkládání obrázků (bohužel nejde nahrávat vlastní - neutáhla by to paměť serveru), ale jde vložit URL odkaz (= www stránky odkud chcete fotografii převzít) do příslušné kolonky a tím se nahraje fotografie
  11. vložení video z youtube, apod.opět pomocí odkazu na příslušné www stránky.

Pod formulářem "Text příspěvku" se nachází roletka "Publikovat" s možností:

ANO (nový příspěvek do blogu se zobrazí po uložení všem návštěvníkům sekce Blogy na policista.cz a na přední straně v boxu "Blogy")

NE (nový příspěvek se uloží do Vašeho profilu, ale nebude nikde zobrazen)

BEZ KOMENTÁŘŮ (nový příspěvek se sice uloží, ale ostatními uživateli nebude možné ho komentovat )







Komentáře k článku nevyjadřují názor majitele resp. provozovatele stránek, jejich obsah není upravován. Příspěvky však mohou být smazány, pokud budou vulgární, xenofobní, rasistické či budou v rozporu s právním řádem ČR.
Odkazy vkládejte bez "http://", jinak se váš příspěvek z důvodu ochrany proti spamu nezobrazí.

jméno
heslo


 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio